FAQ

Općenito (12)

Što ako imam transakcijska (bezgotovinska) plaćanja?

Naš programski paket pruža Vam mogućnost izdavanja računa i za transakcijska (bezgotovinska) plaćanja. Transakcijski (bezgotovinski) računi se mogu, ali i ne moraju fiskalizirati. Ostavljamo Vama na izbor da li ćete ih fiskalizirati ili ne. Ukoliko ne želite fiskalizirati transakcijske (bezgotovinske) račune u postavkama aplikacije, u kartici Podešavanje fakture, pritisnite na gumb Namjesti fiskalizaciju te maknite oznaku kod transakcijskih (bezgotovinskih) računa.

 

Prilikom fiskaliziranja računa javlja se greška „Problem kod pristupa fiskalizacijskom poslužitelju. Račun će biti izdan bez JIR-a te naknadno automatski fiskaliziran.“

U ovom slučaju provjerite Vašu internet vezu. U slučaju da ste spojeni na internet a javlja Vam ovu grešku, provjerite postavke Firewall-a ili antivirusnog programa te provjerite da li Vam je instaliran RDC CA root certifikat (http://rdc.fina.hr/Root/FinaRootCA.cer).

 

Prilikom pokretanja aplikacije javlja se poruka „Provjerite Vašu internet vezu!“.

U ovom slučaju provjerite Vašu internet vezu. U slučaju da ste spojeni na internet a javlja Vam ovu grešku, provjerite postavke Firewall-a ili antivirusnog programa.

 

Kako se odvijaju nadogradnje aplikacije?

Za svaku nadogradnju biti ćete obaviješteni prilikom pokretanja aplikacije. Nadogradnje aplikacije odvijaju se automatski pritiskom na tipku Install update te dovršetkom instalacije pritiskom na tipku Next.

 

Promijenio sam računalo. Ne prima mi licencu. Što da radim?

Prilikom reinstalacije operativnog sustava ili promjene računala licenca više neće biti važeća. Tada nam se javite da Vam deaktiviramo staru licencu i pošaljemo novu kako biste mogli neometano nastaviti koristiti program.

Što sve uključuje naknada za aplikaciju?

Naknada za program uključuje licencu za program, široku IT podršku, besplatno spajanje na Vaše računalo na daljinu (ukoliko bude potrebe, te uz Vaš pristanak) i otklanjanje problema u stvarnom vremenu.

Što je sve potrebno za instalaciju programskog paketa?

Potrebno Vam je samo računalo s Windows operativnim sustavom (Windows 7 ili noviji).

Što ako nisam u sustavu PDV-a ili ako treba promijeniti stopu PDV-a?

Aplikacija Vam omogućava izbor jeste li ili niste u sustavu PDV-a. U postavkama aplikacije jednostavnim pritiskom tipke miša možete označiti da niste u sustavu PDV-a.
Također, naše programsko rješenje dozvoljava Vam da samostalno promijenite stope PDV-a, i za svaku pojedinu uslugu, ali i za ukupan iznos pruženih usluga.

 

Može li se aplikacija istovremeno koristiti na više računala?

S obzirom da je svako računalo zasebna fiskalna blagajna, tako i svako računalo treba imati vlastitu aplikaciju sa pripadajućom licencom.

 

Tko će mi instalirati aplikaciju?

Instalacija fLight programskih rješenja je vrlo jednostavna. Nakon što upišete Vaše osnovne podatke u polja na Web stranici, dobiti ćete na Vašu e-mail adresu upute za preuzimanje aplikacije.

Kada preuzmete aplikaciju, samo pratite korake instalacije. Uvijek Vam je naša korisnička podrška na raspolaganju i tijekom instalacije programa a i nakon instalacije.